Mobil logo 2019

Förra fredagen blev vi besökta av Vitsippans förskola i Morup som gjorde ett studiebesök hos oss, för att se hur det går till på en vårdcentral.

De arbetar just nu med temat "kroppen".

Här på Läjeskliniken fick de träffa dr Therese Mårtensson som bl a berättade hur det går till när man kommer på ett läkarbesök. De fick även träffa Anita i vårt laboratorium som visade hur ett "stick i fingret" går till.

Skulle er förskola vara intresserad av att göra studiebesök hos oss?

Välkomna att höra av er till oss så ordnar vi det!

Läs hela inlägget »

Vårsolen har börjat skina och visst är det underbart! Med solen och varmare väder så ökar pollenhalten utomhus och det är nu hög tid att börja med sin allergimedicinering.

För att förnya dina recept på allergimediciner gör du det enklast via e-tjänsterna 1177.se. Det går även bra att ringa till oss under våra telefontider för att få förnyat ditt recept samt även rådgivning och tidsbokning vid behov.

För att hålla koll på pollenhalterna utomhus så klicka gärna in på nedan länk.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Brittmarie Pantzar Andersson varmt välkommen som utställare hos oss!

Brittmaries härliga och färgstarka måleri kan beskådas i vår högra korridor under våra ordinarie öppettider.

"Efter utbildning och experimenterande på olika sätt, hade jag min första utställning på Strängnäs museum 1971.

Jag har genom åren haft många utställningar på museer, gallerier och i konstföreningars regi.

Jag har arbetat i olika tekniker, textil, skulptur, grafik, måleri och silver.
I mitt bildskapande väljer jag ofta ut detaljer ur en helhet.
Mina bilder är abstrakta och min strävan är att uppnå ett djup och en harmoni mellan form och färg.

Jag inspireras av havet, naturen,väggar, murar och föremål som har blivit patinerade av” tidens tand”.

www.brittmariepantzar.com

Läs hela inlägget »

I appen kan du läsa texter på 1177.se, ringa 1177 samt snabbt och enkelt logga in på 1177.se för att till exempel se din läkemedelsinformation eller läsa din journal.

Följ nedan länk för att läsa mer om den nya appen!

Läs hela inlägget »

"Jag heter Maja. Västkusten och Varberg är mitt hem just nu men ursprungligen kommer jag från Norrtälje.

Väldigt tidigt kände jag ett behov av att se mer. Jag ville ut. Uppleva. Se. Lära känna. Förstå och mötas. Beröras. Detta tog mig på många olika resor till många olika länder som alla berört mig. Jag fascineras av människor och olika kulturer och tycker att det vi inte automatiskt tycker är vackert - är precis det vackraste. Speciellt gällande människor. Alla har vi en historia. Jag älskar att mötas, om så bara för en kort stund med de jag träffar när jag är ute på mina resor. Kanske vi inte ens talar samma språk men ändå lyckas vi dela ett skratt. Kanske får jag en inblick i deras liv eller iallafall en chans att känna in vad dessa människor levt för liv. För mig är det fantastiskt och det jag älskar mest att föreviga.

I min utställning på Läjeskliniken får ni följa med på några av mina under mina resor i Indien, Costa Rica, Bali, Sri Lanka och Portugal. Jag hoppas att ni tar er lite extra tid vid mina fotografier. Suger in det där leendet eller den där blicken eller de där vågorna som jag älskar att surfa på. Och framförallt hoppas jag det får er att känna något. Kanske till och med få er att tänka annorlunda om något. Eller bara färdas tillbaka så att ni är där, på plats, med mig i just det där mötet och hör det där skrattet eller havet brusa".

Välkomna!

Vill ni ha kontakt med mig så mailar ni mig på:
hej@majakarlstrom.com

Instagram:@majakarlstrom

Läs hela inlägget »

Våra öppettider under jul- & nyårshelgerna!

Vi har stängt alla röda dagar och helgdagar!

Vid akuta besvär hänvisas du som patient till kvälls-och helgmottagningen, vårdcentralen Västra Vall.

Ordinarie öppettider mellandagarna (27-28/12) samt fr o m 2/1-19!

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!