Mobil logo 2019

Personer som är:
• 80 år och äldre
• 65-79 år med dagliga omsorgsinsatser t ex boende på SÄBO, korttidsboende och hemtjänst.
Rekommenderas en dos covidvaccin under vårens insats. 
Personer som tagit vaccin under hösten och har haft bekräftad covid-19 (även snabbtest är okej) efter 1 oktober behöver inte ta en dos under våren. Minsta intervall från senaste dos är 4 månader. 
Personer som endast har hemtjänstinsatser i form av städning, trygghetslarm eller leverans av matlådor ingår inte i målgruppen för rekommendation. 

På Läjeskliniken finns bokningsbara tider från 27/3.
Välkommen med din bokning via <1177

Läs hela inlägget »

2023 börjar lida mot sitt slut och vi kan med stolthet se tillbaka på året som varit. Vi har fått möta människor i livets alla skeden och vi finner energi i att hjälpa, beröra och bidra. Nu önskar vi er alla en riktigt fin jul och gott nytt år så ses vi igen när ni behöver oss!
Varma hälsningar från all personal på Läjeskliniken 

Läs hela inlägget »

För att möta behovet hos våra patienter som lider av psykisk ohälsa vill vi  starta upp ett Psykosocialt team och söker dig som är Psykoterapeut eller leg. Psykolog och som har intresse för primärvårdsarbetet.
För att trivas hos oss är det viktigt att du vill delta i det dagliga arbetet och vara med och skapa en arbetsmiljö där vi inspirerar och inkluderar varandra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du kommer att ges stor möjlighet att styra hur teamarbetet ska utformas och hur arbetsdagen ska planeras.
Tjänstgöringsgraden är flexibel runt 50%. 
För mer info se < annons.

Läs hela inlägget »

Nu närmar vi oss den nationella starten för årets vaccination mot influensa och covid-19 som är den 7 november.

På Läjeskliniken kommer vaccinationsarbetet övervägande ske via bokade tider men i mån av tid kan vi även erbjuda vaccination i samband med övriga besök hos oss.

Vecka 45 finns det bokningsbara tider hos oss onsdag, torsdag och fredag. Därefter vaccinerar vi på onsdagar och fredagar fram till v 49.
Ni bokar enklast själva tiden via 1177.se/Halland

Ingår Ni i den grupp som rekommenderas att ta båda vaccinationerna bokar Ni en tid för influensavaccination och kommer då även att få ett erbjudande om covidvaccination vid vaccinationstillfället.

Bokningen öppnar den 31 oktober.

Invånare som inte ingår i rekommenderade grupper erbjuds vaccination från 5 december utifrån vaccintillgång.

Slutligen, vi på Läjeskliniken rekommenderar varmt alla våra patienter som ingår riskgrupper att vaccinera sig.

Läs hela inlägget »

Du som behöver fylla på din TBE-vaccination har nu möjlighet att göra detta till rabatterat pris! Vi har tolv doser som vi rear ut för 350 kr istället för 500 kr. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker och enbart under september månad.  Välkommen att ringa för din bokning: 0340-670140 

Läs hela inlägget »

Välkommen tillbaka!

Hoppas du är lika redo för en fullspäckad höst som vi är. Till att börja med så hälsar vi våra två nya medecinska sekreterare välkomna. De började redan i början av sommaren men har inte fått en ordentlig presentation. Malin och Ing-Mari har båda arbetat som medicinska sekreterare innan och har lång gedigen erfarnhet. Vi är väldigt glada över att de valt att arbeta tillsammans med oss! Se våra personalporträtt < här

Om årets influensavaccination

I Sverige kommer vaccination erbjudas med start 7 november 2023. Under november månad ska personer 65 år och äldre, medicinska riskgrupper samt hushållskontakter till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar prioriteras. Parallellt med detta kan också vårdnära personal i vård och omsorg erbjudas vaccination. Därefter, från december, kan vaccination erbjudas även till övriga invånare.

Under 2023/24 kommer samvaccination av covid-19 och influensa att ske. Det är att rekommendera att vänta med sin påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19 så att man kan ta det samtidigt med influensavaccinationen. Det är dessutom ett nytt uppdaterat vaccin på väg som även täcker de senaste varianterna av covid-19.  

De senaste rekommendationerna för vaccin mot covid -19 < läs här 

Det går ännu inte att boka tid för vaccination på Läjeskliniken. Vi kommar att informera er om när tidboken öppnas. 

Läs hela inlägget »

Nu går vi in i en härlig sommarperiod på Läjekliniken. Vi finns fortfarande fullt tillgängliga för dig som behöver sjukvård men då vi drar ner på bemannigen har vi inga årskontroller, hälsoundersökningar eller vaccinationsrådgivningar under sommaren. Vi förändrar också våra öppettider till 8-18 måndag till torsdag och 8-16 på fredagar. 
Vi önskar er alla rikigt sköna, vilsamma sommardagar! 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter

Läjeskliniken
Nätvägen 1,
432 74 Träslövsläge
0340 - 67 01 40