Mobil logo 2019

Under kommande veckorna vaccineras personer i Fas 2.

Först ut är du som är över 80 år d v s dig född 1941 eller tidigare.

För att läsa mer om vaccinationsplaneringen i Halland se regionhalland.se.

Se även information på 1177.se/Halland.

Just nu kan du inte boka tid för vaccination digitalt. Den möjligheten är tillfälligt stängd. Anledningen är att det finns en begränsad mängd vaccin och vi behöver försäkra oss om att rätt grupp i prioriteringsordningen får tid för vaccination.

Om du tillhör någon av de grupper som kan boka tid nu kan du istället ringa. Telefonnumret är 010-476 19 35. Du kan ringa vardagar mellan kl. 8-17.

Just nu är bokningen endast för dig som:

• Är 80 år eller äldre (född 1941 och tidigare)
  • Har hemtjänst (eller trygghetslarm)
  • Är över 18 år och bor med någon som har hemtjänst (eller trygghetslarm)
  • Är över 18 år och bor med någon som har hemsjukvård
Läs hela inlägget »

Nu i vecka 6 påbörjar Läjeskliniken vaccination mot Covid-19.

Vaccination är fortfarande bara tillgänglig för personer prioriterade i fas 1 vilket innebär:

Du som bor på ett särskilt boende för äldre eller har hemtjänst (eller trygghetslarm).

Du som är vuxen och bor tillsammans med någon som har hemtjänst.

Tillhör du fas 1 och har ännu inte fått din första dos av vaccin så är du välkommen att boka tid via 1177.se/halland.

Behöver du hjälp att boka tid för dos 1? Då kan du ringa 010-476 19 35, vardagar mellan kl. 8-17. Tjänsten är öppen för dig som har hemtjänst eller som bor tillsammans med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård. Dos 2 bokas av vårdcentralen när du får din första dos.

Läs hela inlägget »

"Tack vare, för visst kan man säga så - en utbrändhet och lång sjukskrivning återfann jag måleriet. Hjärtat i min personlighet, jag är ständigt kreativ med en hjärna som ständigt vill göra nytt.

Att hitta nya vägar att ta mig fram har blivit ett sätt att överleva

I Tvååker fann jag min ro att utvecklas, ha min stora familj, barn och bonusbarn. Idag driver jag både inredningsbolag som riktar sig mot företag där jag bl a har inrett Läjeskliniken. Har även en enskild firma med min konst.

Båda företagen har jag på gården därhemma och ateljén med min lilla utställning likaså.

Hjärtligt välkomna till min värld och följ mig gärna på instagram för att se utställningarna eller ta kontakt"

@m_art_paintings

Sarah Berthag Ljones - Tyget i Varberg Sarah Berthag Ljones - Tyget i Varberg

Hej,

Vem är jag? En tre barnsmamma som en dag helt plötsligt blev själv med alla barnen, då deras pappa (min man) gick bort i cancer. Det fick mig att omvärdera livet och ta nya beslut.

Jag var en ingenjör med bra jobb och goda framtidsutsikter för karriären men som hoppade av den banan och istället utbildade mig till modist och accessoardesigner på Tillskärarakademien i Göteborg.

Sedan 2,5 år tillbaka fick jag möjligheten att ta över tygbutiken Tyget på Brukstorget i Varberg (den vackra butik som tidigare låg här på Storgatan i Träslövsläge.) Där får jag möjligheten att botanisera bland vackra tyger och sy fina gardiner. Trivs som fisken i vattnet.

Hattar har jag haft förmånen att få tillverka till allt från dansföreställningar, internationella hattutställningar, till lyckliga bröllopsfester.

Med denna utställning vill jag lyfta de där hattarna som även du och jag kan tänka oss att bära. Kanske till vardags eller till ett härligt sommarbröllop lite längre fram.

www.tyget.se
@tyget_sodra_nas

Läs hela inlägget »

På Region Hallands hemsida finns information om planeringen för vaccination mot covid-19 i Halland. Informationen uppdateras kontinuerligt och i takt med planeringsarbetet.

OBS, det går i nuläget inte att boka tid för vaccination.

Läs hela inlägget »

Enl de nya rekommendationerna från Region Halland ska patienter och besökare som måste befinna sig i vård- och omsorgslokaler bära munskydd under hela besöket på enheten.

Läjeskliniken tillhandahåller både handsprit och munskydd när du kommer in i vår entré, se information om hur du går till väga.

Kom helst utan sällskap. Om du behöver ha någon med dig så är EN frisk närstående välkommen.

Tack för att du tar ansvar, tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen av Covid-19.

Läs hela inlägget »

Håkan Berg, född 1937 på Kålland i Skaraborg.

Lärlingsutbildad till fotograf hos Wezäta-Melin och har varit verksam som det sedan 1960.

Arbetat som lärare inom fotografi, varit fotograf på Göteborgs muséer.
Sedan 1991 verksam som frilansande fotograf inom konst och kultur. Under dessa år har arbetet framför allt bestått av att illustrera böcker inom området konst och kulturhistoria.

Det har även blivit ett tjugotal utställningar, bland annat: Vänermuseet Lidköping, Konsthallen Lidköping, Galleri Artphotocollection, Naturhistoriska museet och Botaniska trädgården Göteborg.

Fått stipendier från: Svenska fotografernas förbund, Sveriges författarfond, Arbetsstipendium från Otto och Charlotte Mannheimers fond, Göteborgs kyrkliga samfällighet , Anna Ahrenbergs fond samt Adlerbertska kulturstipendiet utdelat av Sällskapet Gnistan.

Vid intresse av att köpa någon av bilderna kontakta Christina Berg:
Mail: christinaberg50@gmail.com
Tfn: 0705-831323.
Pris: 2000 kr för de stora och 1500 kr för de mindre.