Mobil logo 2019

Intresset för att vaccinera sig mot säsongsinfluensa har i år varit rekordstort och antalet givna vaccindoser i de prioriterade grupperna (personer med vissa kroniska sjukdomar och alla över 65 år) har i Halland ökat med 30% jämfört med förra året. Detta är både glädjande och viktigt med tanke på pågående pandemi.

Trots att det beställts mycket fler doser vaccin än tidigare år är vaccinet nu på väg att ta slut och kommer inte att räcka till alla som önskar vaccinera sig. Planen att erbjuda icke riskgrupper vaccination från den 1 december är inte längre möjligt. Vaccinbristen gäller inte bara i Halland utan i hela landet och världen. Region Halland har gjort stora ansträngningar för att få tag i mer vaccin, men doserna är slut hos tillverkarna.

På Läjeskliniken har vi vaccin som räcker till och med den 30/11. Samtliga som fått en tid efter detta datum kommer inte kunna erbjudas vaccination. Vi har på grund av dessa omständigheter också tillfälligt låst möjligheten att boka tid till distriktssköterska via 1177.
Vi beklagar djupt situationen och hoppas på förståelse från dig som inte kan erbjudas vaccination.

Läs hela inlägget »

Nu söker vi nya utställare till Läjeskliniken!

Våra korridorer är sedan flera år tillbaka levande konstutställningar på Läjeskliniken. Här får lokala konstnärer möjligheten att visa upp sina verk för allmänheten.

Kanske är du konstnär, fotograf eller smyckesdesigner eller gör något annat kreativt som du tror skulle passa för vår verksamhet.

Det som lämpar sig väl för utställning hos oss är fotokonst och måleri av olika slag. Vi har även en glasmonter för dig som är t ex smyckeskonstnär eller keramiker.

Hos oss får du möjlighet att synas både genom att dina konstverk visas upp för de personer som besöker oss men även vi visar upp dina konstverk i våra sociala media såsom facebook och instagram @lajeskliniken samt här på vår hemsida.

Det utgår inget arvode till dig som konstnär utan själva "vinsten" är att få möjlighet att ställa ut dina konstverk.

För att ta chansen att ställa ut hos oss så är du välkommen att skriva ner lite om dig samt skicka med bilder på din konst.

Maila till mig Anna på mailadress: anna.lundin@regionhalland.se, så hör vi av oss.

OBS att vi förbehåller oss rätten att välja vilken konst som passar för vår verksamhet, detta ber vi dig ödmjukt att respektera:)

Läs hela inlägget »

Vårdcentralen Läjeskliniken grundades 2007 och vi servar kunder i Varbergs kommun. I välanpassade och nybyggda lokaler bedriver vi vår verksamhet med välutbildad personal. Läjeskliniken ingår i ”Vårdval Halland”.
Enligt senaste ”Nationell patientenkät” har Läjeskliniken fått högst sammanlagda poäng i jämförelse med vårdcentraler i Varbergs kommun.
Våra ledord är trevligt bemötande, flexibilitet, tillgänglighet och patienten i fokus.

Läjeskliniken är en privat vårdcentral med ca 6700 listade patienter.

För att komplettera vårt arbetslag söker vi nu en distriktssköterska eller sjuksköterska med diabeteskompetens. Tjänstgöringsgraden är flexibel på 75-100%.

Vi är en stabil personalgrupp med en god arbetsmiljö.

Tillträdelsedatum enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan till therese.martensson@regionhalland.se, senast den 15 november.

Läs hela inlägget »

För att genomföra en trygg och säker vaccination kommer vi i år på grund av Covid-19 enbart erbjuda vaccination via bokad tid.

Du som redan har ett bokat besök hos oss under vaccinationsperioden kommer att erbjudas att få vaccinet när du ändå är här.

Annars är du välkommen att ringa hit till vår tidsbokning och boka din tid för influensavaccination alt boka en tid via e-tjänsterna i 1177.se.

Gratis vaccin till alla i Halland över 65 år och medicinska riskgrupper!

I år är influensavaccinationen gratis för dig som tillhör en medicinskt prioriterad grupp:
·        Ålder >65 år
·        Kronisk hjärtsjukdom
·        Kronisk lungsjukdom (KOL och svår astma)
·        Diabetes
·        Kronisk lever- eller njursvikt
·        Kraftig övervikt (BMI >35)
·        Neuromuskulär sjukdom eller flerfunktionshinder
·        Tillstånd med kraftigt nedsatt immunförsvar

Dessa grupper vaccineras först och erbjuds vaccin från och med den
3 november.

Från och med den 1 december erbjuds allmänheten vaccination mot en kostnad av 280 kr.

Ellen Borgh, läkare Ellen Borgh, läkare

Vi hälsar Ellen Borgh, Läkare varmt välkommen till oss!

AT-läkare Simon Vallin AT-läkare Simon Vallin
Vi hälsar vår nya AT-läkare Simon Vallin varmt välkommen till oss:)
Läs hela inlägget »

"Jag har i alla år arbetat med färg och form, först med textil och numera ägnar jag
mig i huvudsak åt grafik och måleri.

Genom åren har jag haft många utställningar på ett flertal platser.

Jag är medlem i KKV (Konstnärernas Kollektiv Verkstad) Varberg"

Kontaktuppgifter:
Anita Carlsson Crantz