Mobil logo 2019

Från den 1 november och ett år framåt tar vi inte emot nya patienter på Läjeskliniken. Undantaget är personer som flyttar in på de särskilda boenden som vi rondar och barn som har en förälder listad hos oss.
Anledningen är att vi under flera år har växt väldigt mycket och det har därmed varit en utmaning att upprätthålla god tillgänglighet och bra arbetsmiljö.
Nu fokuserar vi på personalens arbetsmiljö och på att utveckla vårt arbete med fast läkarkontakt för våra patienter.

Läs hela inlägget »

Låt oss presentera Ulrika som är vår alldeles egna "hustomte" på Läjeskliniken. Ulrika ser till att vi får kaffe och fika samt håller ordning på kliniken:)

Tack Ulrika för att allt du fixar och ordnar för oss!

Läs hela inlägget »

Vi är två tjejer från Falkenberg som har känt varandra sedan gymnasietiden.
Då gick vi i samma klass på Falkenbergs gymnasieskola och sedan dess har vi gått två helt skilda vägar yrkesmässigt, men alltid behållit vår kreativa ådra och vänskap till varandra.

Därför tycker vi det är extra kul att efter en lång vänskap förenas även i konstens värld och göra denna utställning tillsammans på Läjeskliniken. Vår första gemensamma utställning!

Superkul och mysigt är detta för oss och vi ser fram emot att ha våra tavlor hängandes tillsammans här under september och oktober månad.

Följ oss och kontakta oss gärna på Instagram!
@artbyevelinalormen
@Bymariahcarlsson

Eller maila oss
evelinalormen@hotmail.se
mariahtvcarlsson@gmail.com

Boka höstdos (påfyllnadsdos)

Folkhälsomyndigheten rekommenderar ytterligare en påfyllnadsdos, en höstdos till dig som:
är 65 år eller äldre (född 1957 eller tidigare)
har hemtjänst eller hemsjukvård
bor på särskilt boende för äldre (SÄBO)
är över 18 år och i riskgrupp

Från den 5 september är bokningen också öppen för alla mellan 18-64 år, som inte rekommenderas en höstdos men som ändå önskar ytterligare en påfyllnadsdos.

Höstdosen rekommenderas oavsett hur många tidigare doser du tagit. Du kan ta höstdosen tidigast fyra månader efter senaste dosen. Du som har kraftigt nedsatt immunförsvar, och där ansvarig läkare bedömer ett kortare intervall mellan doserna, ring tfn 010-476 19 35 för att boka vaccinationstid.

Du som bor på ett särskilt boende för äldre (SÄBO) erbjuds vaccination i hemmet och behöver inte boka tid. Detta gäller även dig med hemsjukvård, om du inte kan ta dig till en vårdcentral.

Det finns flest tider att boka på vaccinationscentralerna i Halmstad, Kungsbacka och Varberg.

Boka vaccination mot covid-19 i Halland - 1177

Läs hela inlägget »

Läjeskliniken söker nu en undersköterska för vikariat under våren 2023 med eventuell möjlighet till förlängning.
Som undersköterska hos oss erbjuds du en mycket varierande arbetsdag som bl a kan innehålla provtagning, EKG-undersökningar samt assistans vid mindre hudoperationer.
Du blir en del av en arbetsgrupp med god teamkänsla och stabil bemanning.
Vi ser gärna att du som söker tjänsten har erfarenhet av provtagning och omvårdnad.

Tillträdesdatum 2023-01-02 och vikariatet löper på minst 6 månader.

Intervjuer sker fortlöpande.

Varmt välkommen med din ansökan till therese.martensson@regionhalland.se senast den 30 september.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar vår nya astma- och KOL sköterska Helen Dahlqvist varmt välkommen till oss!