Mobil logo 2019

"Om du insjuknar med feber, hosta eller andningsbesvär inom 14 dagar efter besök i område med pågående smittspridning av det nya coronaviruset, kontakta först sjukvården genom att ringa till 1177 Vårdguiden eller till din vårdcentral"

Läs mer om det nya coronaviruset här:

Läs hela inlägget »

"Född 1957 i Blekinge, uppväxt i Uppsala numera bosatt och verksam i Varberg.

Jag målar abstrakt och färgstarkt med akryl på duk, ibland med silver, sand eller andra naturmaterial. Färg och form har alltid intresserat mig och jag tycker om det som påverkar mina sinnen.

För mig är måleriet glädje, närvaro och nya erfarenheter. Motiven kommer från resor i det yttre och inre, mina tankar, känslor och möten med människor och natur. Redskapen är penslar, roller, händer, spatel och svamp.

Med mina målningar vill jag bidra med mer färg i livet, väcka känslor, tankar och reflektion.

Jag har deltagit på utställningar runt om i Sverige, USA och Europa och har blivit jurybedömd nationellt och internationellt.

Medlem i Svenska konstnärsförbundet och Konstnärskollektivet i Varberg"

Hemsida www.charlottefalk.se
Instagram https://www.instagram.com/artbycharlottefalk/
Facebook  https://www.facebook.com/pg/charlotteskonst.se/

Läs hela inlägget »

"Där himlen möter havet i Morup finns en ateljé med ett annorlunda konsthantverk. Trådslöjdsartist Britten Toftarp – Kronmakaren som har skapat brudkronor och hårsmycken av trådslöjd sedan 90-talet.

Här hittar du brudkronor och hårsmycken för livets alla fester. Men du kan även se dem som små skulpturer.

Dessa hårsmycken är ofta inspirerade av sagan, kungligt eller folkkonst. Men trådslöjden är uppdaterad och långt från det svarta järnet. Här glimmar det av halvädelstenar och blanka metaller som mässing, koppar och silverplate. Kronorna har visats i utställningar på bl.a Liljevalchs Vårsalong, Svenska Ambassaden i Tokyo och Kungliga Slottet i Stockholm.

På Läjeskliniken visas just nu en liten kröningskrona av trådslöjd som heter Queen of Love and Beauty. Modellen är inspirerad av en kröningskrona från 1700-talet".

Medlemskap
Medlem av Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Konsthantverkscentrum (KHVC) Ekomuseum Nedre Ätradalen, Konstliv Halland samt Konst i Halland och Bildupphovsrätt (BUS)

Vill du veta mer om Kronmakaren?
Du hittar allt på hemsidan www.kronmakaren.se.
Följ och gilla gärna @kronmakaren på Facebook och Instagram och
använd #kronmakaren i sociala medier, så ses vi!

Läs hela inlägget »

"Bor och har min ateljé ett stenkast från havet i Frillesås.
Arbetar med textil och måleri både för offentlig miljö och det privata rummet. Har utfört offentliga utsmyckningar för bl.a. Tingsrätten i Varberg, Kommunfullmäktiges plenisal i Varberg och för Informationscenter på Ringhals/Vattenfall m.m.
Finns representerad i ett flertal kommuner, landsting och privata samlingar.
Har stor erfarenhet av inredningsuppdrag där både möbler och färgsättning ingår. Utbildad pedagog/gymnasielärare i bild och form.
Medlem i KRO, BUS, Konstnärernas Kollektivverkstad Varberg, VMT (Västsvenska Mönster och Textilkonstnärer) och Fjäregruppen"

Kontaktuppgifter:
Lena Larsson
Ateljé : Norra Ringvägen 22 c,439 61 Frillesås
www.lenalarsson.nu
Instagram#lenalarssonvbg
facebook.com/lena.larsson

Läs hela inlägget »

Vi fortsätter vårt arbete för att få sätta ett listningstak!

Detta p g a att klara av att bibehålla vår arbetsmiljö samt att kunna fortsätta arbeta patientsäkert och under de ledord som Läjeskliniken arbetar för. Detta för att du som patient ska kunna få den goda, professionella och trygga vård som du är värd!

Dela gärna inlägget!

Läs hela inlägget »

Vårdcentralen Läjeskliniken grundades 2007 och vi servar kunder i Varbergs kommun. I välanpassade lokaler bedriver vi vår verksamhet med välutbildad personal. Läjeskliniken ingår i Vårdval Halland. Våra ledord är trevligt bemötande, flexibilitet, tillgänglighet och patienten i fokus.

Distriktssköterska sökes för vikariat!

Läjeskliniken är en privat vårdcentral med ca 6300 listade patienter.

Vi söker nu en distriktssköterska för vikariat under 6 månader med ev möjlighet till förlängning. Tjänsten är på 75-100% .

Vi är en stabil personalgrupp  och arbetar aktivt för att bevara en god arbetsmiljö

Förfrågningar och ansökan mailas till therese.martensson@regionhalland.se.

Varmt välkommen med din ansökan senast 20-02-29!

Läs hela inlägget »

Efter många år som en otroligt uppskattad kollega och chef har Erica Winbo avslutat sin anställning den sista december på Läjeskliniken .

Vårt varma tack för dessa år och vi önskar henne all lycka till i framtiden!