Mobil logo 2019

"Redan i tidig barndom älskade jag att teckna och måla, då var det köksbordet hemma hos min stora familj som var min arbetsplats. Jag har alltid intresserat mig för människor och tyckt om att studera ansikten och jag ser ofta detaljer som inte andra ser.

I vuxen ålder har jag gått många kurser och prövat att arbeta i olika media som olja, akryl, akvarell och pastell. Mina motiv har varierat allt från det mänskliga ansiktet till rent abstrakta.

Min inspiration finner jag ofta i naturen och ytor med struktur. Jag fascineras av gamla saker, åldrade murar och fasader liksom oxiderade metaller. Jag ser mitt måleri som en dialog mellan mig och naturen. Platser och det mänskliga ansiktet som objekt.

Efter en karriär inom skolans värld tog jag 1997 steget att bli konstutövare på heltid. Det som fick mig att ta steget var en kurs i porträttmåleri i USA. Kursledaren där, Barbara Gill  gav mig mycket beröm och uppmuntrade mig att satsa på porträttmåleriet som yrkeskarriär. Barbara Gill introducerade mig även för Daniel E Greene, en av USA:s absolut största porträttmålare och jag fick chansen att måla hos honom sommaren 1997. Han gav mig mycket beröm och tips om hur man bygger en karriär som porträttmålare.

Jag har i nuläget målat mer än 150 porträtt och många har varit beställningsarbeten från olika delar av världen. Mina verk hänger i ett flertal länder bl a USA, Kanada, Tyskland, Schweiz, Finland och naturligtvis Sverige.

Vid sidan av porträttmåleriet målar jag även landskap och abstrakta tavlor som jag ställt ut i Sverige och Schweiz. Även dessa har funnit vägen till privata hem och företag i åtskilliga länder"

Kontaktuppgifter:

Tfn: 0725-48 33 37
Mail: margaretahjortsberg@gmail.com
Instagram: @metahjortsberg

Läs hela inlägget »

Nu erbjuds antikroppstest för Covid-19 inom Region Halland.

Provet räknas som hälsovård och kostar 200 kronor, frikort gäller inte. Uteblivet besök debiteras. Provet kan visa om du har utvecklat immunitet mot Covid-19.

Du kan ta provet i samband med annan planerad provtagning på Läjeskliniken eller boka tid via 1177.se. Det ska ha gått minst två veckor från det att du varit sjuk till att du kontrollerar antikroppar. Provsvar kommer inom ett par dagar och du loggar själv in på 1177.se och tar del av ditt provsvar med tillhörande information.

När bedöms jag vara immun?
Du bedöms vara immun mot Covid-19 om något av följande gäller för dig:
· Du har lämnat ett positivt PCR-prov och blivit frisk.
· Du har lämnat ett positivt antikroppsprov.
Om du haft en konstaterad Covid-19-infektion (positivt PCR-test) det senaste halvåret ska du alltså inte kontrollera antikroppar utan kan räkna med sex månaders immunitet från det att du insjuknade.

Vad innebär det att vara immun?
Att vara immun mot Covid-19 innebär att du är skyddad från att bli smittad på nytt under en begränsad tid.
Du som är immun och smittfri kan träffa personer som har en ökad risk att bli svårt sjuka vid Covid-19.
Du som själv har en ökad risk att bli svårt sjuk behöver inte fortsätta följa de särskilda råden som gäller då. Du kan följa samma råd som gäller för personer utan ökad risk.

Läs hela inlägget »

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Kom till Varberg 1969. Tecknat och målat har jag gjort så länge jag kan minnas.
 
Under åren har jag förkovrat mig i konsten genom flera utbildningar:
 
Olje och akrylmåleri
Akvarell
Teckning
Kroki
Grafik
Skulptur
 
Har undervisat i akrylmåleri på Folkuniversitetet samt även haft många utställningar genom åren.

Medlem i Svenska Konstnärsförbundet.

Kontaktuppgifter:
Mailadress: ateljeleja@gmail.com
Tfn: 0734-120002
Instagram: ateljeleja.

 

"Mamma och jag" av Lena Jacobsson
Läs hela inlägget »

Vi hälsar vår sommarvikarie Linda Wronski varmt välkommen till oss!

Linda utbildar sig till medicinsk sekreterare och du möter henne i receptionen i sommar:)
 

Läs hela inlägget »

 De senaste månaderna har varit mycket annorlunda på många sätt för både samhället och sjukvården. För oss på Läjeskliniken har pandemin fört med sig flera saker. Det som märkts tydligast för våra patienter är nog vår helt separerade luftvägsmottagning med egen ingång och personal i skyddsutrustning. För vår personal har det varit en utmaning att ständigt hålla sig uppdaterad kring de senaste regionala riktlinjerna och att inte bli ”corona-trött” av ett aldrig sinande informationsflöde. Det har också under en tid varit färre fysiska besök till vårdcentralen men istället fler distans-kontakter, främst via telefon och 1177.se.
Överlag tycker vi att vi klarat av den här helt unika situation så bra som det varit möjligt under rådande omständigheter. Vi har haft ett gott samarbete med både privata och offentliga vårdcentraler i Varberg och även med sjukhuset och den kommunala hälso- och sjukvården.
Under våren har personalen förstärkts med Eva Jigsjö Larsson som är psykiatri-sjuksköterska. Detta är ett nytt grepp för oss på Läjeskliniken vilket känns spännande. Eva är hos oss en dag i veckan och kommer till exempel ha stödsamtal vid krisreaktioner, depression, ångest, stress och överkonsumtion av alkohol.
Glädjande har vi äntligen fått ett regionalt ST-block tilldelat vår läkare Ellen Alth vilket innebär att hon blir kvar hos oss och gör sin specialistutbildning till distriktsläkare. Vi har nu tre ST-läkare på kliniken, Erik Blomstrand har gått på föräldraledighet resten av året och Maja Mollberg kommer tillbaka från sin föräldraledighet i september. Då börjar även läkare Ellen Borgh hos oss, hon är specialist i infektionssjukdomar och vill nu pröva att arbeta på vårdcentral.
Nu har vi gått in i semestertider och bemanningen på Läjeskliniken minskar något. Detta gör att vi i nuläget mestadels tar hand om mer brådskande ärenden medan rutinkontroller hos både läkare och sköterska får vänta tills vi åter är fullt bemannade.
Ett stort tack för ert förtroende, vi önskar er en riktigt skön sommar!

Läs hela inlägget »
Etiketter: patientinformation

Vi önskar er en riktigt härlig och solig midsommar!

Läs hela inlägget »

På 1960-talet fanns det en konstskola i Varberg. Det var porten in till mitt konstintresse. Då målade jag bara i olja. Göteborgskonstnären Lennart Ason var vår lärare.

Numera målar jag mest i akvarell. Det är helt fascinerande att följa förloppet i en akvarell. Du styr inte ensam över målningen. Det är du, färgen, vattnet och pappret!
När du känner att akvarellkänslan kommer fram och att det finns en harmoni i bilden, då är det en spännande känsla.

Jag målar också en del i akryl. Där kan du måla om och måla på. Det är ett helt annat måleri än akvarelltekniken. Ett ganska häftigt sätt att uttrycka sig på. Där är det du som styr!

Min utbildning har jag i huvudsak fått på Gerleborgsskolan, Akvarellmuseet och Folkunviversitet i Varberg.

Mina lärare har blivit många genom åren:
Jonas Ellborg, Roland Ohlsson, Mårten Paulsen, Anders Wallin, Håkan Lager, Lars-Eje Larsson, Anna Törnqvist, Monica Månsson, Lars Holm, Bertil Böös m fl.

Utställningar:
Societe, Gula Villan, Bildgalleriet, Lottastugan, Ringhals, En trappa ner, Åsa, Vimmerby. Två jurybedömda utställningar.

Medlem i konstgruppen Akva, Nordiska Akvarellsällskapet och Varbergs konstklubb.

Kontaktuppgifter:
Hemsida:evaboman.com
Mailadress: evabboman@gmail.com

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter

Läjeskliniken
Nätvägen 1,
432 74 Träslövsläge
0340 - 67 01 40