Mobil logo 2019

Livsstsilssamtal

Intervju om livstilssamtal med Jan-Inge Martini

"Började i livstilssamtal hos distriktssköterska Erica Winbo i maj 2013 p g a att jag var trött, kände mig uppsvälld och önskade gå ner i vikt samt få mer energi.

Har under detta året lagt om kosten och börjat motionera mera. Har genom samtalen med Erica fått en större medvetenhet om kost samt om vad och hur man bör äta. Erica har stöttat och peppat i allt och vi har träffats c:a 1 gång per månad. Vid besöken har vi tagit vikt, mätt midjan och stussen.

Har börjat cykla mer och går så mycket jag kan med mina två hundar. Har så här långt gått ner c:a 10 kg i vikt och kläderna passar igen. Har som en bonus fått ett bättre blodtrycksvärde. Mår idag mycket bättre och äter hälsosammare idag än vad jag gjorde för ett år sedan. Har idag en mycket bättre livskvalitet än tidigare.

Jag är även nöjd med det trevliga och bra bemötande jag får varje gång jag besöker vårdcentralen "

/Jan-Inge Martini

"Under resans gång har vi pratat mycket om att man ska reflektera över vad man stoppar i sig men samtidigt är det viktigt att njuta av livet! Det grundläggande vid en livsstilsförändring är motivation - utan det går det inte. 

Det är bara du som kan ändra din livsstil, det är en investering i dig själv!

Det är väldigt inspirerande och roligt när det går bra för patienten.

/Erica Winbo
Distriktssköterska


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln