Mobil logo 2019

Intervju med deltagare i Mediyoga

Maria Gyllen, deltagare i Mediyoga Maria Gyllen, deltagare i Mediyoga


"Jag har gått kurs i Mediyoga på Läjeskliniken hösten 2014 och 2015.

Då jag arbetar som sjuksköterska har jag upplevt mycket positiva effekter i mitt yrkesliv. T ex när jag hamnar i en stressad situation så har jag lärt mig att stanna upp och fokusera på andningen samt att vara ”här och nu”. Att lära sig att andas på rätt sätt är något som jag lärt mig genom att träna medicinsk yoga.

Numera tränar jag Mediyoga hemma 1-2 ggr i veckan. Jag upplever att det händer mycket positivt inombords samt att det är avstressande. Det har även positiva effekter på mitt blodtryck, minskar min ryggsmärta, bättre hållning och jag har fått ett bättre mående i min astma. Allmäntillståndet över lag blir bättre av att träna medicinsk yoga.

Jag tycker att kursens upplägg på 1 timma är lagom. Du blir behagligt trött efteråt. Du gör yogan sittandes på stol eller sittandes/liggandes på yogamatta på golvet. Instruktören är väldigt tydlig och lugn. Jag tyckte det var en lagom stor grupp och vi var i en rogivande miljö. Sen så träffar du andra människor som är i liknande situation, i behov av avslappning.”

/Maria Gyllen

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln