Mobil logo 2019

Höst och om kommande vaccinationer 

Välkommen tillbaka!

Hoppas du är lika redo för en fullspäckad höst som vi är. Till att börja med så hälsar vi våra två nya medecinska sekreterare välkomna. De började redan i början av sommaren men har inte fått en ordentlig presentation. Malin och Ing-Mari har båda arbetat som medicinska sekreterare innan och har lång gedigen erfarnhet. Vi är väldigt glada över att de valt att arbeta tillsammans med oss! Se våra personalporträtt < här

Om årets influensavaccination

I Sverige kommer vaccination erbjudas med start 7 november 2023. Under november månad ska personer 65 år och äldre, medicinska riskgrupper samt hushållskontakter till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar prioriteras. Parallellt med detta kan också vårdnära personal i vård och omsorg erbjudas vaccination. Därefter, från december, kan vaccination erbjudas även till övriga invånare.

Under 2023/24 kommer samvaccination av covid-19 och influensa att ske. Det är att rekommendera att vänta med sin påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19 så att man kan ta det samtidigt med influensavaccinationen. Det är dessutom ett nytt uppdaterat vaccin på väg som även täcker de senaste varianterna av covid-19.  

De senaste rekommendationerna för vaccin mot covid -19 < läs här 

Det går ännu inte att boka tid för vaccination på Läjeskliniken. Vi kommar att informera er om när tidboken öppnas. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar