Mobil logo 2019

Nya regler för sent om- och avbokade besök samt uteblivet besök

Uteblivna och sent av- och ombokade besök gör att många tider i vården står tomma. Från och med 1:a maj 2023 inför Region Halland och Läjeskliniken ett nytt regelverk som ska främja att man avbokar eller ombokar sina besök senast 24 timmar innan bokad tid så att tiden kan erbjudas till någon annan. Besök som avbokas eller ombokas senare än 24 h innan besöket faktureras ordinarie patientavgift medan uteblivna besök faktureras dubbel ordinarie avgift. Detta gäller även distanskontakter. För att underlätta att hålla koll på dina vårdkontakter rekommenderar vi att du loggar in på 1177.se och kontrollerar att du har korrekt mobilnummer och att du delar dina uppgifter med vården. Då kommer du få sms-påminnelse inför varje besök.  

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar