Mobil logo 2019

Vi hälsar konstnär Eva-Lena Martinson varmt välkommen som utställare hos oss

"Eva-Lena Martinson är västsvensk konstnär med hus och ateljé i Åsa vid havet, söder om Göteborg. Högt konstnärligt värderad i recensioner.

Lars-Erik Selin, Svenska Dagbladet skriver: ”Närhet är det ord man vill använda för att karaktärisera Eva-Lena Martinsons måleri. Ömhet, varsamhert är nog bättre. I sensuell pastosa färger med mycket ljus uti och i ett utförande som ibland fört tankarna till Picasso, Erland Cullberg och Bengt Lindström men som är Eva-Lena Martinsons alldeles eget.”

Senare konst speglar ett ännu friare bildspråk, där hennes fantasi ger känslan flykt i motiv att drömma sig in i.

Eva-Lena Martinson var tidigare ledande formgivare hos Skrufs och Bergdala Glasbruk och representerade svensk glaskonst vid ostindienfararen, skeppet Götheborgs jubileumssegling till Kanton i Kina. Glaskonsten är också önskad för tillverkning i USA och har har sålts i affärer och på flygplatser runt om i välden .

Eva-Lena Martinson har haft utställningar av sin målade konst i Sverige Finland och Tyskland. Textilkonst med partner i USA, Los Angeles. Konsten finns också bevarad på museer i Sverige och Mexico"

www.evalenamartinson.n.nu
@artelm9
art-elm@hotmail.com

 

loading...

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar