Mobil logo 2019

Förnya dina mediciner inför sommaren!

Har du recept på dina mediciner, hjälpmedel så att de räcker över sommaren?

Om inte passa på att förnya dem redan nu:)

Under semestertider är bemanningen inom vården lägre och ordinarie personal har periodvis ledigt. Denna sommar är situationen mer ansträngd än vanligt, på grund av coronapandemin. Det betyder att det kan ta längre tid att få sina recept förnyade. Senast den 21 juni behöver receptförnyelserna komma in, men helst innan, för att vården ska hinna med.

Förnya ditt recept via nätet

Recept förnyas hos den mottagning som skrivit ut receptet. Enklaste sättet att förnya är genom att logga in på 1177.se. Du som har hjälpmedel som exempelvis inkontinenshjälpmedel, stomimaterial och diabetesnålar kan också förnya dessa genom att logga in. 

Se hur många uttag du har kvar

Om du behöver kontrollera hur många uttag som är kvar på receptet, finns även den informationen när du loggar in.

Den som inte har tillgång till internet eller dator är välkommen att ringa mottagningen som skrivit ut receptet för att få det förnyat.

Förnya dina recept i god tid innan sommaren - 1177 Vårdguiden

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar