Mobil logo 2019

Influensavaccin på väg att ta slut!

Intresset för att vaccinera sig mot säsongsinfluensa har i år varit rekordstort och antalet givna vaccindoser i de prioriterade grupperna (personer med vissa kroniska sjukdomar och alla över 65 år) har i Halland ökat med 30% jämfört med förra året. Detta är både glädjande och viktigt med tanke på pågående pandemi.  

Trots att det beställts mycket fler doser vaccin än tidigare år är vaccinet nu på väg att ta slut och kommer inte att räcka till alla som önskar vaccinera sig. Planen att erbjuda icke riskgrupper vaccination från den 1 december är inte längre möjligt. Vaccinbristen gäller inte bara i Halland utan i hela landet och världen. Region Halland har gjort stora ansträngningar för att få tag i mer vaccin, men doserna är slut hos tillverkarna.
 
På Läjeskliniken har vi vaccin som räcker till och med den 30/11. Samtliga som fått en tid efter detta datum kommer inte kunna erbjudas vaccination. Vi har på grund av dessa omständigheter också tillfälligt låst möjligheten att boka tid till distriktssköterska via 1177.
Vi beklagar djupt situationen och hoppas på förståelse från dig som inte kan erbjudas vaccination. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar