Mobil logo 2019

Vi hälsar utställare Margareta Hjortsberg varmt välkommen till oss!

"Redan i tidig barndom älskade jag att teckna och måla, då var det köksbordet hemma hos min stora familj som var min arbetsplats. Jag har alltid intresserat mig för människor och tyckt om att studera ansikten och jag ser ofta detaljer som inte andra ser.

I vuxen ålder har jag gått många kurser och prövat att arbeta i olika media som olja, akryl, akvarell och pastell. Mina motiv har varierat allt från det mänskliga ansiktet till rent abstrakta.

Min inspiration finner jag ofta i naturen och ytor med struktur. Jag fascineras av gamla saker, åldrade murar och fasader liksom oxiderade metaller. Jag ser mitt måleri som en dialog mellan mig och naturen. Platser och det mänskliga ansiktet som objekt.

Efter en karriär inom skolans värld tog jag 1997 steget att bli konstutövare på heltid. Det som fick mig att ta steget var en kurs i porträttmåleri i USA. Kursledaren där, Barbara Gill  gav mig mycket beröm och uppmuntrade mig att satsa på porträttmåleriet som yrkeskarriär. Barbara Gill introducerade mig även för Daniel E Greene, en av USA:s absolut största porträttmålare och jag fick chansen att måla hos honom sommaren 1997. Han gav mig mycket beröm och tips om hur man bygger en karriär som porträttmålare.

Jag har i nuläget målat mer än 150 porträtt och många har varit beställningsarbeten från olika delar av världen. Mina verk hänger i ett flertal länder bl a USA, Kanada, Tyskland, Schweiz, Finland och naturligtvis Sverige.

Vid sidan av porträttmåleriet målar jag även landskap och abstrakta tavlor som jag ställt ut i Sverige och Schweiz. Även dessa har funnit vägen till privata hem och företag i åtskilliga länder"

Kontaktuppgifter:

Tfn: 0725-48 33 37
Mail: margaretahjortsberg@gmail.com
Instagram: @metahjortsberg

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar