Mobil logo 2019

Bli hjärnstark!

"Träna för din hjärna" så lyder Anders Hansens föreläsning om vikten av av fysisk aktivitet för att må bra och klara stress bättre. Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.

Anders Hansen, överläkare i psykiatri, berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Hur fungerar hjärnan i en allt mer digital livsstil? Med ny kunskap kommer du inse att det handlar om basala och enkla saker. Anders har skrivit böckerna ”Skärmhjärnan”, “Hjärnstark” och “Hälsa på recept”.

- Hjärnan är det organ som förändras och förbättras mest vid fysisk aktivitet. Regelbunden träning lär kroppen att inte reagera starkt på stress. Stress i sig är inte är farligt, däremot blir det farligt när vi är stressade under längre perioder utan återhämtning, säger Anders Hansen"

Nedan länkar är den ena till Anders föreläsning och den andra är länken till hans akutella programserie på SVT "Din hjärna".

https://www.1177.se/Halland/aktuellt/vill-du-bli-hjarnstark/

https://www.svtplay.se/sok?q=Anders%20Hansen

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar