Mobil logo 2019

Välkommen utställare Eva Mattsson!

Utställare Eva Mattsson

"Hej!
 
Jag heter Eva Mattsson och bor i Varberg. Med undantag för några år med studier och arbete i Halmstad och Göteborg har jag alltid bott i Varberg. Jag älskar närheten till havet, fästningen och hamnen, stadens storlek och torghandeln.
 
Jag har alltid tyckt om att rita och måla. Teckning var ett favoritämne i skolan och jag fick bra betyg. Mamma och pappa ritade med mig och min syster när vi var små och jag har fortsatt att rita med mina barn. Utöver det har det inte blivit så mycket tid över att ägna mig åt eget måleri.
 
Men tillfällen kom. När jag blev uppsagd från mitt arbete som vd-sekreterare på grund av arbetsbrist hittade jag Folkuniversitetets kurs Konstnärlig grundutbildning som pågick under två terminer. Det blev till stor lycka efter att ha hamnat i arbetslöshet. Jag blev undervisad i olja,akryl, akvarell och teckning samt grafik, keramik och konsthistoria.
 
Efter kursen har jag fortsatt en del med grafik och keramik men nu är det mest akvarell som gäller. Jag har gått på akvarellkurs i många år och fått många nya vänner där. Jag får inspiration  från bilresor, där jag främst vurmar för träd och vidsträckta landskap i olika färger. Jag tycker också om att måla hästar och människor. Collage är också roligt. Där får jag sätta ihop bilder av gamla misslyckade målningar och det kan bli riktigt bra.
 
Jag ser motiv till målningar överallt och har fått ett rikare liv genom målningen.
 
Det är en stor ära för mig att få hänga mina tavlor på Läjeskliniken under oktober och november."

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar