Mobil logo 2019

Välkommen konstnär Jessica Jonsson Hendberg!

"Norr ljus"
"Norr ljus"
Jessica Jonsson Hendberg Jessica Jonsson Hendberg

"Varmt välkomna att se mitt måleri på Läjeskliniken under augusti och september.
 
Jag heter Jessica Jonsson Hendberg och är född och uppvuxen på Öland, vilket starkt präglat min känsla för natur, ljus och färger. Det är något jag alltid bär med mig, en känsla för känsla.
 
2011 flyttade jag till Varberg tack vare kärleken, gick med i konstliv i Halland samt utbildade mig till trädgårdsmästare eftersom jag i princip gått in i väggen av pressen och förväntningarna som gallerister hade på mitt unga konstnärsskap.
 
Att båda mina föräldrar gått bort något år tidigare gjorde också att jag tagit en time out och ägnade mig åt barnen och familjen. Jag fortsatte måla men hittade nya vägar att visa upp mitt måleri.
 
Nu är barnen större och måleriet får mer och mer utrymme igen. Jag är mest känd för mina riktigt stora oljemålningar. Färgskalan och stämningar skiftar precis som i naturen. Nyligen sålde jag två målningar som gick från golv till tak. 
 
Jag har gått en ganska alternativ väg i livet, varit en naturmänniska, följt hjärtat. Gick t ex inte på konsthögskola för att jag kunde inte tänka mig att bo 5 år i en storstad, även om jag visste att det var konst jag skulle hålla på med. Var i stället lärling hos tre konstnärer och gick på Gerlesborgsskolan som jag älskade och hade dessförinnan ateljé i Grekland ett halvår m.m.
 
Jag hittade måleriet när jag var fyra år. Mina föräldrar tyckte det var viktigt att jag exponerades för olika former av kultur och på en konstutställning klickade det till i mig. Det var som att hitta ett språk, mitt språk. 
 
Jag tror på måleriets kraft. Att färg, form, ljus, struktur m m talar till oss på ett djupare plan än ord kan nå”
 
 
Min hemsida www.jessicajonsson.se är tyvärr just nu under uppdatering men ni kan hitta mig på Instagram och Facebook under:
Jessica Jonsson Hendberg KONST 

Tfn: 0709249640 alt mailadress: jessigaya@gmail.com 
 
Allt gott!
Jessica 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar