Mobil logo 2019

Välkommen konstnär Åsa Klerfalk Bergh!

"Skymningen får bergen att spraka till liv"
"Skymningen får bergen att spraka till liv"
Åsa Klerfalk Bergh Åsa Klerfalk Bergh

"Måleri är för mig en stor glädjekälla och ett sätt att vara närvarande här och nu. Till vardags arbetar jag som psykoterapeut och min erfarenhet är att vi människor har ett stort behov av medvetenhet och fokus på de varma och goa känslorna eftersom de svåra känslorna har företräde i hjärnan enligt neurovetenskapen. Därför är min utgångspunkt att måla utifrån de goa känslorna med målet att ta mig och betraktaren dit. Vi lever i samklang med- och är beroende av naturen som i sig både är storslagen och ömtålig på samma gång. Ute på mina vandringar slås jag ofta av hur liten jag är som människa i relation till naturen och hur mycket som liknar livet i naturen, det ger mig en stark inspiration till att fatta målarpenseln. Livet går upp och ner, väderväxlingar i naturen påminner om att allt i livet är föränderligt och att inget är för evigt. Vi människor behöver, med självmedkänsla, öva oss i att acceptera detta.
 
Jag målar det som hjälper mig att ta kontakt med lugn, frid, lekfullhet, hopp och glädje och hoppas att betraktaren finner något av detta i mina tavlor" 
 
Konstnärlig utbildning
Konstinriktning 1977-78 på Highschool i USA. Bildutbildning ht -09 Löftadalen. Akvarellkurser på Gerlesborg 1997, -98,-99, 2002,-04,-06,-10,-11,-19. För Lars-Eje Larsson 2009 Örebro. För Paul Riley 2012, Devon, England. För Gun Johansson, Varberg 2017.
 
Utställningar
SEB-banken Varberg, Laurentius Vårdcentral Falkenberg, Immanuelskyrkans café Halmstad, Lottastugan Varberg och Tofta konstgalleri.
 
Tekniker
Akvarell, Gouach
 
Kontaktuppgifter
asa.klerfalk.bergh@telia.com
mobil: 0703-241810

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar