Mobil logo 2019

Varmt välkommen konstnär Anita Karlsson

"Naturmotiv på väg mot förenkling (är mitt motto)"

"Jag är född 1938 i Halmstad och har hela mitt yrkesverksamma liv arbetat som sjuksköterska. Efter ett antal år vidareutbildade jag mig till företagssköterska och tjänstgjorde på Ringhals kärnkraftverk. Fram tills pensioneringen arbetade jag på Skogs- och lantbrukshälsan i Halland.

Jag har alltid haft lust att måla men inte vågat prova förräns i mitten av 90-talet, då jag gick min första kurs på Capellagården på Öland.
Därefter har det blivit många olika kurser i den moderna, fria akvarelltekniken t ex på Mölndals målarskola, Nordiska akvarellmuseet, Folkuniversitetet och Gerlesborgsskolan.

Motiven har inspiration från naturen, fritt tolkade på väg mot abstraktion. Det blir alltid landskap och ett antal förenklade blommor, föreställande men ändå inte.

Jag har utökat akvarelltekniken genom att kombinera den med tusch och ibland collage. Grovt, rått och spännande! Speciellt på grova handgjorda papper från Lessebo.

Min första separatutställning hade jag 2001, sedan har det blivit många utställningar på gallerier, museér och i regi av olika konstföreningar.

Under terminerna har jag kurser i experimentell akvarell för Studieförbundet Medborgarskolan i Varberg".

www.anitakarlsson.se  

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar