Mobil logo 2019

Välkommen konstnär Maria Ytterlid!

"Jag är en konstnär och konstvetare uppvuxen på  Halländska västkusten. Fokus i mitt liv har alltid varit ett kreativt skapande. Eftersom jag är en typisk bildmänniska, så älskar jag att se på utställningar, men framförallt att skapa egna målningar, teckningar, collage, foton och grafiska blad. Jag arbetar ofta processinriktat, där en bild leder vidare mot nästa. Min strävan är att ständigt utvecklas konstnärligt, personligt eller andligt. Därför har konsten varit ett självklart val, där finns inga begränsningar, allt går att utveckla i det oändliga. Genom att byta teknik, material eller uttryck uppstår nya spännande variationer.

Oftast arbetar jag med abstrakta bilder i serier som t.ex. serien Organic Life som är med på den här utställningen. Dessa är målade på handgjort papper. Kombinationen av tusch och akryl tycker jag är spännande och fungerar väl till de organiska former som jag arbetar med just nu.

Ett annat pågående projekt är Face to Face. Över hundra ansikten i tusch, tillsammans med lite förklarande texter har jag sammanställt till en nyutgiven bok.

Boken finns att köpa i receptionen här på vårdcentralen"
 

Kontaktuppgifter:
Tfn:0706-72 40 24
E-mail: maria@ytterlid.se
Hemsida: www.mariaytterlid.se
Instagram: mariaytterlid.art
Fb: maria ytterlid art

loading...

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar