Mobil logo 2019

Varmt välkommen konstnär Lena Lindahl!

"Mitt konstnärsskap handlar om utforskande av olika uttryckssätt. Ofta uppstår ideér och inspiration utan medveten avsikt. Naturen står mig nära, skogen med alla dess formationer och färger som ändras av olika årstider. En skugga, en formation, slår an en strång inom mig som handlar om ett sökande. Vad vill jag gestalta? Var hamnar den färdiga bilden uttrycksmässigt?

Jag arbetar intuitivt tills en känsla av färdigt infinner sig. Det är ingen direkt process utan bilden vilar, för att sedan gå vidare och emellanåt ändras om radikalt. Det är omständiga avgöranden som ibland är ångestfyllda innan bilden känns riktigt klar.

I konstnärsgruppen Terra Stoffa arbetar vi med temautställningar. Det öppnar upp för nya grepp och uttryckssätt i mitt måleri."

loading...

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar