Mobil logo 2019

Välkommen Yvonne Arconge

Vi hälsar Yvonne Arconge-Nilsson varmt välkommen till oss. Yvonnes konst finns att beskåda i vår södra korridor under våra ordinarie öppettider!

"Mitt måleri är en taktil upplevelse med själen i centrum. Första draget på vita duken är alltid spännande, jag går mycket och tänker på vad jag ska måla men när jag väl börjar så går det fort och intensivt. Det brukar aldrig bli det jag har funderat ut i månader innan utan inlevelsen just och i nutid avgör vad slutresultatet blir. Jag målar med spatlar i olika storlekar, ofta med inflikning av penslar men även med händerna. Mina alster målas i olja, akvarell eller i akryl.
 
Jag bor i Falkenberg där jag har en liten stuga på gården som är min ateljé. Där skapar jag och ibland barnbarnen våra tavlor. Har även en badhytt på Skrea strand i Falkenberg som jag tillbringar mycket tid vår och höst vid. Då är det lugnt och skönt med staffli och kaffe.
 
Har målat i c:a 10 år samt haft kurs i fritt måleri med akvarell, akryl i Falkenberg på Studiefrämjandet och Vuxenskolan. Ingår nu i en kamratcirkel på Studiefrämjandet där vi träffas och målar samt kritiserar och lovordar varann , allt för att utvecklas i vårt skapande".
 
Utställningar:
 
Stadshuskuben i Falkenberg
Heagård i Halmstad
Galleri Engleson i Göteborg
Vernissage 2 helger om året i min ateljé
 
Kontaktuppgifter:
Tfn: 0735-86 94 46
Mail: yvonne@arconge.se
 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar