Mobil logo 2019

Välkommen Jerry Niemi!

Vi hälsar fotograf Jerry Niemi varmt välkommen till oss!

"Jag har ett stort intresse för all form av estetiska uttryckssätt. Allt från målad konst till film och kanske framförallt, fotografi. Med hjälp av kameran får kreativiteten utlopp och resultatet är surrealismen inte helt främmande.

Det skrivna ordet spelar också en stor roll, att leka med ord och dess innebörd kan ibland få betraktaren in på helt andra banor än vad som från början kan tyckas uppenbart.


Intrycken och idéerna kommer från allt möjligt, film, foto, populärkultur men även vardagliga till synes ointressanta företeelser. En tappad smörgås kan få helt oanade konsekvenser i mitt skapande.

2008 fick jag syn på en sajt med bilder av minigubbar arrangerade i vår omvärld. Där föddes inspirationen och idéerna till en helt egen nisch i nischen. 2009 startades ”I skuggan av ett världsarv” på webben och det är det stora fönstret utåt. Fram till nu, 2015, har jag haft ett flertal utställningar och hittar på det sättet ut till en ny publik.


Namnet på bloggen föll sig naturligt eftersom jag och min familj bor granne med Radiostationen i Grimeton som ligger en mil öster om Varberg. Dagligen ser jag de 127 meter höga masterna som hör till radiostationen och 2004 upptogs stationen på UNESCO:s lista över världsarv och,
”I förhållande till dem blir jag en liten gubbe i skuggan av ett världsarv.”

Jag är född 1968 i Skene, tre mil från Borås. Jag började fotografera 1987 och var medan jag bodde i Marks kommun aktiv i Kinna Fotoklubb. 1993 gick flyttlasset till Varberg.


Idag arbetar jag som lärare i medieämnen och då främst Film/TV på Ljud & Bildskolan i Varberg"

http://litengubbe.blogspot.se/
litengubbe@mail.com

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln