Mobil logo 2019

Välkommen Magnus Carestam!

Carl Magnus Pysak Carestam
Konstnär och Poet
Åskloster

"Jag är en autodidakt konstnär som föddes 1974 och växte upp i ett lantligt arbetarhem på Hisingen. Med en bondgård som granne och havet strax bortom skogen fick jag växa upp med olika sorters djur, skogarnas rika färgpalett och havets skiftningar. Dessa starka intryck från barndomen har förmodligen omedvetet bidragit till att många av mina målningar innehåller djurmotiv, starka färger och linjer som skiftar mellan aggressivt vassa till nästan feminint runda.

Redan vid sjutton års ålder hade jag beslutat mig för att viga mitt liv åt konsten. Tidigt arbetade jag mycket med poesi, som jag allt som oftast klottrade ner på små papperslappar och i svarta anteckningsböcker. Dessa ord skulle med tiden resultera i ett flertal diktsamlingar. Men det fanns bilder i mitt huvud som ord inte kunde beskriva. Så jag plockade ut mina sparade medel från banken och köpte allt material jag behövde för att börja måla. Till en början var det ett experiment, ett sökande, efter den rätta formen. Först flera år senare som jag fann min egen uttrycksform. Det är den formen som jag presenterar för er i dag. Jag kallar den Geometrisk Konstruktivism.

Under åren har jag sålt målningar till både Galleri Scandinavia och Galleri Ferm i Göteborg, publicerat ett flertal diktsamlingar och en roman, deltagit i flera jurybedömda samlingsutställningar, haft flera separatutställningar och tilldelades Handels Kulturstipendium 2007 för min konstnärliga verksamhet. Jag hade en av huvudrollerna i novellfilmen Jag heter Thomas av Peter Friess och medverkade som statist i miniserien Upp till kamp av Peter Birro och Mikael Marcimain. Jag har studerat retorik, spelat musik, haft poesiuppläsningar och vid ett tillfälle gjorde jag antagningsprovet till Teaterhögskolan i Göteborg”

www.magnuscarestam.com

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln