Mobil logo 2019

Välkommen Gun Johansson!

"Akvarell är den teknik jag främst arbetar i och som jag har mest erfarenhet av och utbildning i, men jag arbetar även i grafik. Jag har ägnat mig åt måleri kontinuerligt sedan ca 15 år tillbaka. Anledningen till att det just blivit akvarellmålning beror på att det är en fascinerande teknik att måla i. Genom sin oberäknelighet kan man aldrig från början veta hur slutresultatet blir, utan färgen har sitt eget liv. Eftersom man inte kan styra färgen helt finns det ingen möjlighet att upprepa en målning och varje bild blir därför unik. Det är konstnären, färgen, pappret och vattnet tillsammans som skapar bilden och det är just det som jag finner så inspirerande.

Jag har gått ett flertal kurser i akvarellmålning men också kurser i akryl, kroki, porträttmåleri, skulptur och grafik.
Jag är medlem i Nordiska akvarellsällskapet och ingår i konstgruppen Akva. Sedan 1989 bor jag i Varberg."

www.gunj.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln