Mobil logo 2019

2020

Vaccination mot Covid-19
 
Just nu är det många som har frågor om vaccinationen mot Covid-19.
 
I dagsläget har Läjeskliniken inte tillgång till vaccinet och tidsbokning kan således inte ske.
 
OBS! Vi inte tillämpar något kösystem eller hör av oss till er vad det gäller att få vaccinationen utan vi hänvisar alla våra listade patienter att följa vår facebooksida, hemsida och 1177.se för att få uppdaterad information om vaccinationen.
 
Vänligen läs mer om vaccinationen på följande länkar där informationen uppdateras kontinuerligt samt vilka grupper som prioriteras att få vaccinet först.
 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/
https://www.regionhalland.se/om-region-halland/smittskydd/information-om-det-nya-coronaviruset/
1177 Vårdguiden
https://www.sosalarm.se/

Läs hela inlägget »

På Regions Hallands startsida på webben finns nu en kort enkät att fylla i för hallänningarna. Syftet är att få en fingervisning om hur många som idag och framåt avser att vaccinera sig samt vad som skulle kunna få dem att ändra åsikt. Enkäten är öppen tom 15 januari och kan ge oss en bild av vad vi kan förvänta oss och hur vi kan vikta och/eller rikta informationsinsatser. 

www.regionhalland.se

Läs hela inlägget »

På grund av risk för smitta!
 
Om du har feber, hosta eller andningsbesvär gå inte in utan kontakta oss först genom att ringa på ringklockan vid vår entrédörr!
 
Läjeskliniken har upprättat en speciell luftvägsmottagning dit du kan komma via en bokad tid! Kontakta alltid oss först på telefon för att få korrekt vägledning och information av våra distriktssköterskor.
 
Du som har en bokad tid hos oss för annan åkomma men känner ovan besvär vänligen avboka din ordinarie tid och kontakta oss via telefon för rådgivning.
 
Övrig information
 
För att inte belasta vården och 1177.se mer än nödvändigt,  läs först på internet alt ring 113 13 som är det nationella informationsnumret!
 
Via nedan länkar får du viktig information om Covid-19 (Coronaviruset)
 
www.1177.se  
https://www.sosalarm.se/
https://www.folkhalsomyndigheten.se/
https://www.krisinformation.se/
 
Tack för att vi alla hjälps åt, visar hänsyn och samarbetar i detta läget!

Läs hela inlägget »

Den stora utmaningen för oss under nästa år blir den kommande massvaccineringen mot Covid-19. Vi får nu många frågor om detta och har egentligen inte mer information än vad som framkommer i media. Allt tyder på att vaccinationer kommer att starta redan i januari men en hel del är fortfarande oklart kring det praktiska genomförandet.

Klart är dock att det stora ansvaret kommer ligga på oss i primärvården och att de personer som har störst behov av att få skydd mot sjukdom erbjuds vaccination först.
Det innebär att personer som bor på boenden inom kommunal omsorg, patienter med hemtjänst och hemsjukvård, personal inom äldreomsorgen och hushållskontakter till personer som har hemtjänst är först ut. Därefter vaccineras patienter över 70 år, övriga riskgrupper samt sjukvårdspersonal. Övriga invånare från 18 år vaccineras därefter.

Rent praktiskt kommer det sannolikt fungera ungefär som vid årets influensavaccination. Med andra ord kommer man i första hand uppmanas boka tid för vaccination via 1177.se och det kommer fortlöpande annonseras ut vilka patientgrupper som är aktuella för vaccination. Målet är att alla över 18 års ålder ska få möjlighet att vaccinera sig före halvårsskiftet.

Läs hela inlägget »

"Berit Andersson född 1952 i Linköping och bosatt i Varberg sen -72.

Jag har gått några olika kurser i måleri under ca 15 år. Den första var en konstnärlig grundutbildning där jag sa att akvarell var det jag var minst intresserad av. Tyckte det var blaskigt och färglöst på något sätt, så är det ju inte har det visat sig. Jag målade en del i akryl men tröttnade på det, då det var så bökigt att plocka fram, även om det ibland händer att jag målar lite i akryl.

Jag har gått lite olika akvarellkurser och målargrupper under åren. Tycker att det kan vara kul att sitta och måla tillsammans med andra, men målar oftast själv.

Det fria måleriet passar mig bäst, eftersom jag har svårt att hålla mig till recept och manus. Spärrarna har släppt och jag tycker det är fantastiskt spännande att måla akvarell. Jag målar det som kommer upp/ut ur mitt huvud och vet aldrig vad eller hur det blir när jag är färdig.

Utvecklas gör jag genom att vara nyfiken och prova. Det blir många målningar, ibland flera om dagen. Ofta färgrika och fantasifulla.
Detta är andra gången jag ställer ut mina akvareller"

Kontaktuppgifter
Berit Andersson Eskhagen
072-5533427
mail: bandersson99@gmail.com
instagram: @galleriberit

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Jessica Gunnarsson och Therese Kjellberg från Verkstan varmt välkomna som nya utställare hos oss!

"Vi som driver Verkstan och drejar alla bruksföremål heter Jessica Gunnarsson och Therese Kjellberg. Vi har drivit vår verksamhet tillsammans sedan oktober 2019. Vi finns på Storgatan 11 i Träslövsläge och där har vi både tillverkning och en mysig butik.

Om Jessica Gunnarsson

"Jag fann leran efter en drejkurs jag fick i present från min familj för 4 år sedan. Efter det blev det några kurser till och sen var jag fast!

Leran har en fantastisk förmåga att få mig i balans. Vid drejskivan glömmer jag tid och rum, allt handlar om min lerklump och totalt fokus. Det är en unik meditationshjälp helt enkelt. Jag drejar lika gärna stora skålar och fat som vaser.

När jag inte är i Verkstan så arbetar jag med hälsa inom mitt företag Kullagårdens Allergi- och Energimottagning."

Om Therese Kjellberg

"Bor i Träslövsläge. Keramik och drejning ligger mig varmt om hjärtat och jag påbörjade min bana som keramiker under gymnasietiden. Därefter har jag gått en 2-årig keramikutbildning på Grebbestads folkhögskola, 1 år på måleriutbildning i Halmstad och till sist på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Jag har också en lärarutbildning och arbetar numera både som keramiker och i skolan med undervisning.

Leran är ett underbart material som känns helt rätt i tiden och att få skapa av det naturen ger känns fantastiskt! Jag drejar stilrena bruksföremål som känns gedigna att använda!"

För mer information och kontaktuppgifer:
Facebook @verkstan.lajet alt Instagram @verkstan.lajet.

Verkstan Träslövsläge
Läs hela inlägget »

Intresset för att vaccinera sig mot säsongsinfluensa har i år varit rekordstort och antalet givna vaccindoser i de prioriterade grupperna (personer med vissa kroniska sjukdomar och alla över 65 år) har i Halland ökat med 30% jämfört med förra året. Detta är både glädjande och viktigt med tanke på pågående pandemi.  

Trots att det beställts mycket fler doser vaccin än tidigare år är vaccinet nu på väg att ta slut och kommer inte att räcka till alla som önskar vaccinera sig. Planen att erbjuda icke riskgrupper vaccination från den 1 december är inte längre möjligt. Vaccinbristen gäller inte bara i Halland utan i hela landet och världen. Region Halland har gjort stora ansträngningar för att få tag i mer vaccin, men doserna är slut hos tillverkarna.
 
På Läjeskliniken har vi vaccin som räcker till och med den 30/11. Samtliga som fått en tid efter detta datum kommer inte kunna erbjudas vaccination. Vi har på grund av dessa omständigheter också tillfälligt låst möjligheten att boka tid till distriktssköterska via 1177.
Vi beklagar djupt situationen och hoppas på förståelse från dig som inte kan erbjudas vaccination. 

Läs hela inlägget »

Nu söker vi nya utställare till Läjeskliniken!

Våra korridorer är sedan flera år tillbaka levande konstutställningar på Läjeskliniken. Här får lokala konstnärer möjligheten att visa upp sina verk för allmänheten.

Kanske är du konstnär, fotograf eller smyckesdesigner eller gör något annat kreativt som du tror skulle passa för vår verksamhet. 

Det som lämpar sig väl för utställning hos oss är fotokonst och måleri av olika slag. Vi har även en glasmonter för dig som är t ex smyckeskonstnär eller keramiker.

Hos oss får du möjlighet att synas både genom att dina konstverk visas upp för de personer som besöker oss men även vi visar upp dina konstverk i våra sociala media såsom facebook och instagram @lajeskliniken samt här på vår hemsida.

Det utgår inget arvode till dig som konstnär utan själva "vinsten" är att få möjlighet att ställa ut dina konstverk.

För att ta chansen att ställa ut hos oss så är du välkommen att skriva ner lite om dig samt skicka med bilder på din konst.

Maila till mig Anna på mailadress: anna.lundin@regionhalland.se, så hör vi av oss.

OBS att vi förbehåller oss rätten att välja vilken konst som passar för vår verksamhet, detta ber vi dig ödmjukt att respektera:)

loading...
Läs hela inlägget »

Vårdcentralen Läjeskliniken grundades 2007 och vi servar kunder i Varbergs kommun. I välanpassade och nybyggda lokaler bedriver vi vår verksamhet med välutbildad personal. Läjeskliniken ingår i ”Vårdval Halland”.
Enligt senaste ”Nationell patientenkät” har Läjeskliniken fått högst sammanlagda poäng i jämförelse med vårdcentraler i Varbergs kommun.
Våra ledord är trevligt bemötande, flexibilitet, tillgänglighet och patienten i fokus.


Läjeskliniken är en privat vårdcentral med ca 6700 listade patienter.

För att komplettera vårt arbetslag söker vi nu en distriktssköterska eller sjuksköterska med diabeteskompetens. Tjänstgöringsgraden är flexibel på 75-100%.

Vi är en stabil personalgrupp med en god arbetsmiljö.

Tillträdelsedatum enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan till therese.martensson@regionhalland.se, senast den 15 november.

Läs hela inlägget »

För att genomföra en trygg och säker vaccination kommer vi i år på grund av Covid-19 enbart erbjuda vaccination via bokad tid.

Du som redan har ett bokat besök hos oss under vaccinationsperioden kommer att erbjudas att få vaccinet när du ändå är här.

Annars är du välkommen att ringa hit till vår tidsbokning och boka din tid för influensavaccination alt boka en tid via e-tjänsterna i 1177.se.

Gratis vaccin till alla i Halland över 65 år och medicinska riskgrupper!

I år är influensavaccinationen gratis för dig som tillhör en medicinskt prioriterad grupp:
·        Ålder >65 år
·        Kronisk hjärtsjukdom
·        Kronisk lungsjukdom (KOL och svår astma)
·        Diabetes
·        Kronisk lever- eller njursvikt
·        Kraftig övervikt (BMI >35)
·        Neuromuskulär sjukdom eller flerfunktionshinder
·        Tillstånd med kraftigt nedsatt immunförsvar

Dessa grupper vaccineras först och erbjuds vaccin från och med den
3 november.

Från och med den 1 december erbjuds allmänheten vaccination mot en kostnad av 280 kr.

Läs hela inlägget »
Ellen Borgh, läkare Ellen Borgh, läkare

Vi hälsar Ellen Borgh, Läkare varmt välkommen till oss! 

Läs hela inlägget »
AT-läkare Simon Vallin AT-läkare Simon Vallin
Vi hälsar vår nya AT-läkare Simon Vallin varmt välkommen till oss:)
Läs hela inlägget »

"Jag har i alla år arbetat med färg och form, först med textil och numera ägnar jag
mig i huvudsak åt grafik och måleri.

Genom åren har jag haft många utställningar på ett flertal platser.

Jag är medlem i KKV (Konstnärernas Kollektiv Verkstad) Varberg"


Kontaktuppgifter:
Anita Carlsson Crantz  
Nösslinge By 20
432 99 Skällinge
Tfn: 0340-93064.  
Mail: carlsson@munkakullen.st

Läs hela inlägget »

"Redan i tidig barndom älskade jag att teckna och måla, då var det köksbordet hemma hos min stora familj som var min arbetsplats. Jag har alltid intresserat mig för människor och tyckt om att studera ansikten och jag ser ofta detaljer som inte andra ser.

I vuxen ålder har jag gått många kurser och prövat att arbeta i olika media som olja, akryl, akvarell och pastell. Mina motiv har varierat allt från det mänskliga ansiktet till rent abstrakta.

Min inspiration finner jag ofta i naturen och ytor med struktur. Jag fascineras av gamla saker, åldrade murar och fasader liksom oxiderade metaller. Jag ser mitt måleri som en dialog mellan mig och naturen. Platser och det mänskliga ansiktet som objekt.

Efter en karriär inom skolans värld tog jag 1997 steget att bli konstutövare på heltid. Det som fick mig att ta steget var en kurs i porträttmåleri i USA. Kursledaren där, Barbara Gill  gav mig mycket beröm och uppmuntrade mig att satsa på porträttmåleriet som yrkeskarriär. Barbara Gill introducerade mig även för Daniel E Greene, en av USA:s absolut största porträttmålare och jag fick chansen att måla hos honom sommaren 1997. Han gav mig mycket beröm och tips om hur man bygger en karriär som porträttmålare.

Jag har i nuläget målat mer än 150 porträtt och många har varit beställningsarbeten från olika delar av världen. Mina verk hänger i ett flertal länder bl a USA, Kanada, Tyskland, Schweiz, Finland och naturligtvis Sverige.

Vid sidan av porträttmåleriet målar jag även landskap och abstrakta tavlor som jag ställt ut i Sverige och Schweiz. Även dessa har funnit vägen till privata hem och företag i åtskilliga länder"

Kontaktuppgifter:

Tfn: 0725-48 33 37
Mail: margaretahjortsberg@gmail.com
Instagram: @metahjortsberg

Läs hela inlägget »

Nu erbjuds antikroppstest för Covid-19 inom Region Halland.

Provet räknas som hälsovård och kostar 200 kronor, frikort gäller inte. Uteblivet besök debiteras. Provet kan visa om du har utvecklat immunitet mot Covid-19.

Du kan ta provet i samband med annan planerad provtagning på Läjeskliniken eller boka tid via 1177.se. Det ska ha gått minst två veckor från det att du varit sjuk till att du kontrollerar antikroppar. Provsvar kommer inom ett par dagar och du loggar själv in på 1177.se och tar del av ditt provsvar med tillhörande information.

När bedöms jag vara immun?
Du bedöms vara immun mot Covid-19 om något av följande gäller för dig:
· Du har lämnat ett positivt PCR-prov och blivit frisk.
· Du har lämnat ett positivt antikroppsprov.
Om du haft en konstaterad Covid-19-infektion (positivt PCR-test) det senaste halvåret ska du alltså inte kontrollera antikroppar utan kan räkna med sex månaders immunitet från det att du insjuknade.

Vad innebär det att vara immun?
Att vara immun mot Covid-19 innebär att du är skyddad från att bli smittad på nytt under en begränsad tid.
Du som är immun och smittfri kan träffa personer som har en ökad risk att bli svårt sjuka vid Covid-19.
Du som själv har en ökad risk att bli svårt sjuk behöver inte fortsätta följa de särskilda råden som gäller då. Du kan följa samma råd som gäller för personer utan ökad risk.

Läs hela inlägget »

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Kom till Varberg 1969. Tecknat och målat har jag gjort så länge jag kan minnas.
 
Under åren har jag förkovrat mig i konsten genom flera utbildningar:
 
Olje och akrylmåleri
Akvarell
Teckning
Kroki
Grafik
Skulptur
 
Har undervisat i akrylmåleri på Folkuniversitetet samt även haft många utställningar genom åren.

Medlem i Svenska Konstnärsförbundet.

Kontaktuppgifter:
Mailadress: ateljeleja@gmail.com
Tfn: 0734-120002
Instagram: ateljeleja.

 

"Mamma och jag" av Lena Jacobsson
Läs hela inlägget »

Vi hälsar vår sommarvikarie Linda Wronski varmt välkommen till oss!

Linda utbildar sig till medicinsk sekreterare och du möter henne i receptionen i sommar:)
 

Läs hela inlägget »

 De senaste månaderna har varit mycket annorlunda på många sätt för både samhället och sjukvården. För oss på Läjeskliniken har pandemin fört med sig flera saker. Det som märkts tydligast för våra patienter är nog vår helt separerade luftvägsmottagning med egen ingång och personal i skyddsutrustning. För vår personal har det varit en utmaning att ständigt hålla sig uppdaterad kring de senaste regionala riktlinjerna och att inte bli ”corona-trött” av ett aldrig sinande informationsflöde. Det har också under en tid varit färre fysiska besök till vårdcentralen men istället fler distans-kontakter, främst via telefon och 1177.se.
Överlag tycker vi att vi klarat av den här helt unika situation så bra som det varit möjligt under rådande omständigheter. Vi har haft ett gott samarbete med både privata och offentliga vårdcentraler i Varberg och även med sjukhuset och den kommunala hälso- och sjukvården.
Under våren har personalen förstärkts med Eva Jigsjö Larsson som är psykiatri-sjuksköterska. Detta är ett nytt grepp för oss på Läjeskliniken vilket känns spännande. Eva är hos oss en dag i veckan och kommer till exempel ha stödsamtal vid krisreaktioner, depression, ångest, stress och överkonsumtion av alkohol.
Glädjande har vi äntligen fått ett regionalt ST-block tilldelat vår läkare Ellen Alth vilket innebär att hon blir kvar hos oss och gör sin specialistutbildning till distriktsläkare. Vi har nu tre ST-läkare på kliniken, Erik Blomstrand har gått på föräldraledighet resten av året och Maja Mollberg kommer tillbaka från sin föräldraledighet i september. Då börjar även läkare Ellen Borgh hos oss, hon är specialist i infektionssjukdomar och vill nu pröva att arbeta på vårdcentral.
Nu har vi gått in i semestertider och bemanningen på Läjeskliniken minskar något. Detta gör att vi i nuläget mestadels tar hand om mer brådskande ärenden medan rutinkontroller hos både läkare och sköterska får vänta tills vi åter är fullt bemannade.
Ett stort tack för ert förtroende, vi önskar er en riktigt skön sommar!

Läs hela inlägget »
Etiketter: patientinformation

Vi önskar er en riktigt härlig och solig midsommar!

Läs hela inlägget »

På 1960-talet fanns det en konstskola i Varberg. Det var porten in till mitt konstintresse. Då målade jag bara i olja. Göteborgskonstnären Lennart Ason var vår lärare.

Numera målar jag mest i akvarell. Det är helt fascinerande att följa förloppet i en akvarell. Du styr inte ensam över målningen. Det är du, färgen, vattnet och pappret!
När du känner att akvarellkänslan kommer fram och att det finns en harmoni i bilden, då är det en spännande känsla.

Jag målar också en del i akryl. Där kan du måla om och måla på. Det är ett helt annat måleri än akvarelltekniken. Ett ganska häftigt sätt att uttrycka sig på. Där är det du som styr!

Min utbildning har jag i huvudsak fått på Gerleborgsskolan, Akvarellmuseet och Folkunviversitet i Varberg.

Mina lärare har blivit många genom åren:
Jonas Ellborg, Roland Ohlsson, Mårten Paulsen, Anders Wallin, Håkan Lager, Lars-Eje Larsson, Anna Törnqvist, Monica Månsson, Lars Holm, Bertil Böös m fl.

Utställningar:
Societe, Gula Villan, Bildgalleriet, Lottastugan, Ringhals, En trappa ner, Åsa, Vimmerby. Två jurybedömda utställningar.

Medlem i konstgruppen Akva, Nordiska Akvarellsällskapet och Varbergs konstklubb.

Kontaktuppgifter:
Hemsida:evaboman.com
Mailadress: evabboman@gmail.com

Läs hela inlägget »

Region Halland erbjuder nu provtagning av covid-19 för alla som har symtom. Provtagningen visar om du har covid-19 just nu och du genomför provtagningen själv. Vårdas du på sjukhus, i äldreomsorg eller får vård av vårdcentralen genomförs provtagningen av vårdpersonal.

Läs mer via 1177.se om hur du bokar in ett självtest.

På Region Hallands hemsida finns kontinuerligt uppdaterad information om det nya Coronaviruset - Covid-19.

Läs hela inlägget »

"Jag jobbar med måleri (akryl), grafik (linosnitt) och foto. Är utbildad silver- och guldsmed. Har gått ett antal konstutbildningar.
Är även läkare inom anestesi- och intensivvård.

Mina bilder speglar oftast en händelse, en rörelse, ibland ett dilemma.

Jag har haft utställningar i Sverige, England, Italien.
Spanien, Frankrike, Tyskland, USA/New York"

Kontakt :
Hemsida: www.evaotterstrom.se
Mailadress: art@evaotterstrom.se
Instagram: @artevao

Läs hela inlägget »

Såromläggningar
 

Utomlänspatienter ska enl riktlinjer från Region Halland ha med sig eget omläggningsmaterial från sin hemvårdcentral då vi ska utföra omläggningen.
 
Blodtryckskontroller
 

Blodtryckskontroller utförs endast om du har remiss från din ordinarie läkare.
 
Vaccinationskonsultationer
 

Utförs inte under sommartid.
 
Årskontroller
 

Utförs inte under sommartid.

Läs hela inlägget »

Har du recept på medicin eller hjälpmedel som går ut under sommaren?

Förnya dem i god tid så du slipper tänka på det i sommar:)

Enklaste sättet att förnya ditt recept är genom att logga in på 1177.se. Du som har hjälpmedel som exempelvis inkontinenshjälpmedel, stomimaterial och diabetesnålar kan också förnya dessa via nätet. 

Om du behöver kontrollera hur många uttag som är kvar på receptet, finns även den informationen när du loggar in på 1177.se.

Den som inte har tillgång till internet eller dator är välkommen att ringa till oss för att få ditt recept förnyat.

Vi vill att du som är listad på Läjeskliniken alltid vänder dig till oss om du behöver få ditt recept förnyat även om apoteken ibland hänvisar till t ex Doktor24 eller annan nätläkare. Detta för din trygghet och för att din förskrivning av läkemedel ska hanteras av en läkare som känner dig väl.
 

Läs hela inlägget »



Jag är en infödd läjesbo, 70-plussare, som har målat en hel del under årens lopp. Att rita och måla har alltid varit en stor hobby. Den utbildning jag har är kvällskurser hos ABF m fl.

De konstnärer som varit handledare och delat med sig av sina råd och informationer är främst Varbergskonstnärerna Leif Lithén, Roland Ohlsson och Kenneth Abrahamsson.

De motiv som ligger mig varmast om hjärtat är ju havet,klippor, stenar, båtar och naturen!

Målar i Olja, Akryl och Akvarell.

Hoppas att Ni tycker om mina motiv!

Kontaktuppgifter:
Mail: d.richardsson@telia.com
Tfn: 0703-263044

loading...
Läs hela inlägget »

Fredrik Jonsson heter jag och mitt stora intresse är att måla och att vara i naturen.

En kombination som jag lyckats få ihop med viljan motionera.

Jag arbetar som bildlärare på Almers skola och på min lediga tid under sommaren tar jag min cykel och ger mig ut på tur, med ett mål att finna en plats att måla på.

Motion, målning, avkoppling och en god fika, kan det bli bättre?

Kontaktuppgifter:
fredrik.jonsson@varberg.se
#typfintyp på instagram
Tfn: 0706-543306

Läs hela inlägget »

Vi önskar en riktigt härlig Valborg och 1:a maj!

På fredag 1:a maj har Läjeskliniken stängt och  hänvisar vid behov till Kvälls- och helgmottagningen på vårdcentralen Västra Vall.

Läs hela inlägget »

Läjeskliniken söker nu en undersköterska för sommarvikariat under veckorna 26-33!

Välkommen att läsa mer om tjänsten och hur du ansöker här.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Roger Bråberg varmt välkommen till oss!

Roger studerar till medicinsk sekreterare på Campus i Varberg och tar examen i juni. 

Roger gör sin praktik här under kommande 3 veckor och du träffar honom i vår reception:)

Läs hela inlägget »
Vi önskar er alla en riktigt god & glad påsk!

Läjeskliniken har stängt långfredagen och annandag påsk.

Vid behov kontakta kvälls- och helgmottagningen på Västra Vall.

Välkomna åter igen tisdagen den 14 april!
Läs hela inlägget »
Etiketter: patientinformation
Helena Gustafsson, Sjuksköterska Helena Gustafsson, Sjuksköterska

Vi hälsar Helena Gustafsson varmt välkommen till oss!

Helena är utbildad sjuksköterska och vikarierar för Margareta Arvidsson. Helena träffar du vid besök på distriktssköterskemottagningen samt i vår telefonrådgiving!

Läs hela inlägget »
Theres Lindroth, Distriktssköterska / BVC-sköterska Theres Lindroth, Distriktssköterska / BVC-sköterska

Vi hälsar Theres Lindroth varmt välkommen till oss!

Theres är distriktssköterska med BVC-kompetens och du träffar henne på vår distriktssköterskemottagning och vid BVC-besök.

Läs hela inlägget »

På grund av risk för smitta!
 
Om du har feber, hosta eller andningsbesvär gå inte in utan kontakta oss först genom att ringa på ringklockan vid vår entrédörr!
 
Läjeskliniken har upprättat en speciell luftvägsmottagning dit du kan komma via en bokad tid! Kontakta alltid oss först på telefon för att få korrekt vägledning och information av våra distriktssköterskor.
 
Du som har en bokad tid hos oss för annan åkomma men känner ovan besvär vänligen avboka din ordinarie tid och kontakta oss via telefon för rådgivning.
 
Övrig information
 
För att inte belasta vården och 1177.se mer än nödvändigt,  läs först på internet alt ring 113 13 som är det nationella informationsnumret!
 
Via nedan länkar får du viktig information om Covid-19 (Coronaviruset)
 
www.1177.se  
https://www.sosalarm.se/
https://www.folkhalsomyndigheten.se/
https://www.krisinformation.se/
 
Tack för att vi alla hjälps åt, visar hänsyn och samarbetar i detta läget!

Läs hela inlägget »

Sedan 2013 finns ett nationellt informationsnummer i Sverige dit du kan ringa för att ge eller få information om större händelser och kriser. Numret är öppet dygnet runt året om där medarbetare svarar på frågor baserat på verifierad information från flera samhällsaktörer.

Just nu finns en stor oro för coronaviruset i samhället och till 113 13 kan man vända sig för att få svar på generella frågor om viruset. Vi samlar all information som finns att få från de viktigaste aktörerna i frågan.

För frågor kring sjukdomssymptom eller andra sjukvårdsrelaterade frågor hänvisar vi till 1177.

I en nödsituation ska du alltid ringa 112!
 
https://www.sosalarm.se/viktiga-telefonnummer/11313/coronaviruset/

Läs hela inlägget »

Läjeskliniken fortsätter att växa i stadig takt och vi ökar med ca 50 nya patienter per månad. Vi är väldigt glada och stolta över att ni väljer vår vårdcentral och det är mycket viktigt för oss att var och en av er ska få ett bra bemötande och en professionell medicinsk bedömning. Tillströmningen av nya patienter för dock med sig en del utmaningar och sedan flera månader tillbaka går en stor andel av våra tider åt till att sätta oss in i nya livshistorier. Det innebär att det blir längre väntetider för icke akuta åkommor än det varit tidigare, något som några av er säkert märkt av. Vi hoppas att ni har överseende med det och ni kan känna er trygga med att ni får en akuttid när ni behöver det.

Sedan årsskiftet har det skett en del förändringar på kliniken. Erica Winbo har efter lång och trogen tjänst valt att lämna oss för nya utmaningar och Therese Mårtensson har tagit över som verksamhetschef. Therese ingår tillsammans med Kristofer Mollberg och Viktoria Friman i ledningsgruppen.

Vi har haft förmånen att kunna anställa Theres Lindroth, distriktssköterska med framförallt inriktning på BVC och Karin Karlsson, medicinsk sekreterare. Vi har stärkt upp personalstyrkan med redan kända och nya vikarier. Per Repfennig och Håkan Bergh täcker ibland upp på läkarmottagningen och Britt-Marie Lindblom, Ann-Britt Karlsson och Barbro Månsson stöttar distriktssköterskemottagningen. Karin Kroon möter ni ibland i laboratoriet.

Vi vill även passa på att tacka för det fina resultatet vi fick på Nationella Patientenkäten från hösten 2019. Det värmer i våra hjärtan att ni är nöjda med det vi gör.
Om ni har synpunkter på saker som kan förbättras tar vi tacksamt emot dem. Dessa kan läggas i brevlådan vid entrén.

 

Läs hela inlägget »

Just nu har vi stora problem med vårt journalsystem!
 
Vi ber dig därför om att ha överseende med att det tar lite längre tid när du bokar tid eller ska anmäla ditt besök i receptionen!
 

Läs hela inlägget »

"Om du insjuknar med feber, hosta eller andningsbesvär inom 14 dagar efter besök i område med pågående smittspridning av det nya coronaviruset, kontakta först sjukvården genom att ringa till 1177 Vårdguiden eller till din vårdcentral"

Läs mer om det nya coronaviruset här:

Läs hela inlägget »

"Född 1957 i Blekinge, uppväxt i Uppsala numera bosatt och verksam i Varberg.

Jag målar abstrakt och färgstarkt med akryl på duk, ibland med silver, sand eller andra naturmaterial. Färg och form har alltid intresserat mig och jag tycker om det som påverkar mina sinnen.

För mig är måleriet glädje, närvaro och nya erfarenheter. Motiven kommer från resor i det yttre och inre, mina tankar, känslor och möten med människor och natur. Redskapen är penslar, roller, händer, spatel och svamp.

Med mina målningar vill jag bidra med mer färg i livet, väcka känslor, tankar och reflektion.

Jag har deltagit på utställningar runt om i Sverige, USA och Europa och har blivit jurybedömd nationellt och internationellt. 

Medlem i Svenska konstnärsförbundet och Konstnärskollektivet i Varberg"

Kontaktinformation
Hemsida www.charlottefalk.se
Instagram https://www.instagram.com/artbycharlottefalk/
Facebook  https://www.facebook.com/pg/charlotteskonst.se/

Läs hela inlägget »

"Där himlen möter havet i Morup finns en ateljé med ett annorlunda konsthantverk. Trådslöjdsartist Britten Toftarp – Kronmakaren som har skapat brudkronor och hårsmycken av trådslöjd sedan 90-talet.

Här hittar du brudkronor och hårsmycken för livets alla fester. Men du kan även se dem som små skulpturer.

Dessa hårsmycken är ofta inspirerade av sagan, kungligt eller folkkonst. Men trådslöjden är uppdaterad och långt från det svarta järnet. Här glimmar det av halvädelstenar och blanka metaller som mässing, koppar och silverplate. Kronorna har visats i utställningar på bl.a Liljevalchs Vårsalong, Svenska Ambassaden i Tokyo och Kungliga Slottet i Stockholm.

På Läjeskliniken visas just nu en liten kröningskrona av trådslöjd som heter Queen of Love and Beauty. Modellen är inspirerad av en kröningskrona från 1700-talet".

Medlemskap
Medlem av Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Konsthantverkscentrum (KHVC) Ekomuseum Nedre Ätradalen, Konstliv Halland samt Konst i Halland och Bildupphovsrätt (BUS)

Vill du veta mer om Kronmakaren?
Du hittar allt på hemsidan www.kronmakaren.se.
Följ och gilla gärna @kronmakaren på Facebook och Instagram och
använd #kronmakaren i sociala medier, så ses vi!

Läs hela inlägget »

"Bor och har min ateljé ett stenkast från havet i Frillesås.
Arbetar med textil och måleri både för offentlig miljö och det privata rummet. Har utfört offentliga utsmyckningar för bl.a. Tingsrätten i Varberg, Kommunfullmäktiges plenisal i Varberg och för Informationscenter på Ringhals/Vattenfall m.m. 
Finns representerad i ett flertal kommuner, landsting och privata samlingar.
Har stor erfarenhet av inredningsuppdrag där både möbler och färgsättning ingår. Utbildad pedagog/gymnasielärare i bild och form.
Medlem i KRO, BUS, Konstnärernas Kollektivverkstad Varberg, VMT (Västsvenska Mönster och Textilkonstnärer) och Fjäregruppen"
 
Kontaktuppgifter:
Lena Larsson
Ateljé : Norra Ringvägen 22 c,439 61 Frillesås
Tel. 0709-855250
www.lenalarsson.nu
Instagram#lenalarssonvbg
facebook.com/lena.larsson

Läs hela inlägget »

Vi fortsätter vårt arbete för att få sätta ett listningstak!

Detta p g a att klara av att bibehålla vår arbetsmiljö samt att kunna fortsätta arbeta patientsäkert och under de ledord som Läjeskliniken arbetar för. Detta för att du som patient ska kunna få den goda, professionella och trygga vård som du är värd!

Dela gärna inlägget!
 




 

Läs hela inlägget »

Vårdcentralen Läjeskliniken grundades 2007 och vi servar kunder i Varbergs kommun. I välanpassade lokaler bedriver vi vår verksamhet med välutbildad personal. Läjeskliniken ingår i Vårdval Halland. Våra ledord är trevligt bemötande, flexibilitet, tillgänglighet och patienten i fokus.
 

Distriktssköterska sökes för vikariat!
 
Läjeskliniken är en privat vårdcentral med ca 6300 listade patienter.

Vi söker nu en distriktssköterska för vikariat under 6 månader med ev möjlighet till förlängning. Tjänsten är på 75-100% .

Vi är en stabil personalgrupp  och arbetar aktivt för att bevara en god arbetsmiljö

Förfrågningar och ansökan mailas till therese.martensson@regionhalland.se.

Varmt välkommen med din ansökan senast 20-02-29!

Läs hela inlägget »

Efter många år som en otroligt uppskattad kollega och chef har Erica Winbo avslutat sin anställning den sista december på Läjeskliniken .
 
Vårt varma tack för dessa år och vi önskar henne all lycka till i framtiden!

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter

Läjeskliniken
Nätvägen 1,
432 74 Träslövsläge
0340 - 67 01 40